maanantai 4. toukokuuta 2015

Merkitykset nimetään eri perspektiivistä

Kysymykseen ei voida antaa yhtä kattavaa selitystä, koska kyseessä on monien eri ihmisten kohtaloiden yhteen nivoutuminen. Jokaisella on kuitenkin tarkkaan määritelty merkitys ja tarkoitus. Kukaan ei ole ulkopuolinen niistä perustavaalaatua olevista opillisista seurauksista, mitä tässä kokonaisuudessa käydään läpi. Sanomme, että kaikella on merkitys ja jo se voi antaa näköalaa sille, että kärsimys tarkoittaa jotakin moninverroin merkityksellisempää, kuin vain tämän elämänvaiheen hankaluudet, kriisit, vaikeudet ja uupumukset.

Kysyjän on hyvä lukea näitä kanavointeja laajemminkin, koska myös niistä voi löytää jotakin arvokasta. Arvokkuus tarkoittaa näköalaa ja tietämystä, mistä ihmisenä elämisessä on kyse. On olemassa perusta, josta kaikki elämä kumpuaa ja johon se lopulta sulautuu. Kukaan ei menetä yksilöllisyyttään vaan valaistumisensa myötä, saavuttaa korkemman älykkyyden ja kirkastumisen. Kärsimys on aina koetelemuksellinen testi. Testi tarkoittaa sitä, että ihminen testaaa henkistä suuntautuneisuuttaan kovien paineiden alla. Paineet kuorivat ihmisestä kaiken estävät uskomukset, pelot ja epätietoisuuden. Kyse on myös itsekkyyden kuoriutumisesta, koska juuri itsekkyys estää ihmistä vapautumasta. Vapautuminen tarkoittaa täydellistä luottamusta rakastavaan Jumalaan. Ihminen yrittää viimeiseen asti organisoida ja huolehtia kaikesta vastuulleen ottamistaan asioista, ihmisistä jne. Mutta miten on avun pyytämisen laita? Avun pyytäminen ei ole heikkoutta vaan viisautta. Kaikkea ei voi huolehtia eikä kantaa, koska jokaisen on kuitenkin jossakin kohtaa liikuttava itse kohti päämääriään.

Irtipäästäminen tarkoittaa Luojan tahtoon taipumista. Luoja on rakkaus, joka kantaa kaikkea ja kaikkia, läpi vuosisatojen ja vuosituhansien, elämistä elämiin. Milloin ihminen on niin kypsä, että hän kasvussaan ymmärtää tämän? Kyse ei ole minkään uskonnon tai lahkon vaateista, vaan suoraan elämänmestarin Jeesuksen Kristuksen esimerkistä henkistymisprosesseissa. Johanneksen evankeljumi on kirjoituskokoelma, jota kysyjän kannattaa tutkia. Tutkia ja kuulostella hiljaista sisintään. Vastaukset voivat löytyä vain sisimmästä itsestä, emme edes me voi sanoittaa seuraavia kokemuksia, koska kyse on vapaantahdon toteuttamisesta. Jokainen ihminen toimii elämässään luojan sijaisena, eli päättää mihin alkaa ja mitä ei missään tapauksessa suo itselleen tai muille.

Oman itsen kuuleminen, on henkisen kasvun ensi askelmilla, oleva mahdollisuus. Se kuuleeko ihminen sisimpänsä kuisketta, on jokaisen omalla vastuulla. On kovin helppo kuulla ja kuunnella maailman ääniä, toiveita, vaatimuksia, kuin nöyrtyä kuulemaan oman sisimmän hentoa ääntä. Hennon äänen kuuleminen vaatii harjaannusta ja tahtoa. Huomion suuntaamista ulkoisesta sisäiseen.

Oman itsen ja elämän ymmärtäminen voi tuntua aivan mahdottomalta. Sitä se onkin, koska maallinen mieli ja ajatus ei voi käsittää taivaallista kohtalonomaisuutta varsinkin, kun se on täynnä vaikeuksia. Taivaallinen kohtalonomaisuus verhoutuu kohtaamisiin, yhteensattumiin, ihmeisiin ja ihmeellisyyksiin. Niille ei ole olemassa maallista reittikarttaa. Katsellessasi elämääsi taaksepäin huomaat, että koko tämä elämä on täynnänsä näitä "sattumuksia." Se taas tarkoittaa sitä, että olet jo niin kokenut sielu, että olet halunnut juuri tässä elämässä selvittää asiasi niin pitkälle ja hyvin kuin vain on mahdollista. Et antanut armoa itsellesi vaan suunnitelit selviytymisesi. Vaikeudet on voitettava-tuntuuko tutulta sanonnalta?

Näemme väsymyksesi, kuulemme rukouksesi ja olemme tukenasi. Lisäksi tukijoita on niistä rakkaista sieluista, jotka ovat siirtyneet henkimaailmaan. Heidän ja meidän kyvykkyytemme ei vain pääse välttämättä läpi siinä mittakaavassa,
johon kykenemme parhaimmillamme. Et tahdo pyytä apua itsellesi, toisille kyllä, mutta et itsellesi. Olemme pohtineet syytä siihen ja jos sanomme, että olet joskus pyytänyt apua joltakin lähimmäiseltä, mutta olet jäänyt sitä paitsi. Päätitkö tuolloin, että vaikeudet on vain voitettava?

Pyytäessäsi apua, jättäessäsi ongelmat meidän käsimme, alamme oitis järjestelemään asioita. Se tarkoittaa sitä, että saat viestejä ja opastusta, ihan päivittäin. Työt sinun on kuitenkin tehtävä itse, mutta ne sujuvat helpommin. Olosi kevenee, sydämesi, joka on nyt kovilla, rentoutuu. Kykenet hengittämään paremmin ja vähitellen uupumuksesi hälvenee. Olet uupumuksesi kanssa mennyt hyvin pitkälle, mutta sinnikkyys ei anna periksi. Tässä viestissä on viitteitä ja tietoa, joka kirpaisee syvältä. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että sinä selviät, mutta ei ole käsikirjoituksesi mukaista, että sydämesi rikkoutuu. Nyt se jo nikottelee, joten jotakin toimissasi tulee muuttua. Aloita tänään, mennessäsi nukkumaan tai kun yrität nukkua. Hengitä eri värejä, keskity kehosi tuntemuksiin ja rentoudu. Uni tulee, kun antaudut sille. Me vartioimme untasi ja mitään pahaa ei tapahdu.

Ihmiset, jotka ovat lähelläsi  ripustautuvat sinuun, koska he ajattelevat huolehtimisen ja organisoimisen, olevan sinun tehtäväsi. Heille tulisi kuitenkin kertoa, että heillä on myös vastuu omista päätöksistään ja valinnoistaan. Heillä on omat kasvunpaikkansa meneillään ja heidän on käytävä myös itsessään läpi henkistymisen prosessinsa. Se ei ole sinun tehtäväsi, vaikka uskottelet niin. Olet tehnyt niin, mutta jossakin kohtaa, raja tulee vastaan.

Asiat kääntyvät parempaan päin. Vielä vähän aikaa ja tulet huomaamaan, että aurinko armahtaa sinua, kukat kukkivat sinulle ja linnut helistelevät, mitä herkimpiä säveliä sinulle. Olet rakas ja sinua rakastetaan ehdoitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti