keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Menneisyydet tässä elämässä

Kysymys, johon vastaamme, koskettaa jokaista ihmistä, koska olemme kaikki henkiä. Henki on sielu, joka elää oppiakseen. Oppiminen on sielun motivoiva voima eli energia. Ihminen, jota sielu asuttaa, toimii elämissään sen mukaan, minkäverran hän on tullut tietoiseksi, omasta jumalallisesta alkuosasestaan. Ihmisen keho on sielun asunto, tässä materiallisessa maailmassa ja maailma on karkean energian kenttä. Juuri karkeus aiheuttaa sielulle haasteita kasvaa, koska vaikeudet ja kriisit ovat syntyhistorialtaan unohduksenverhon takaisia tapahtumia ns. edellisiä elämiä.

Edelliset elämät ovat mukana tavoissa, pyrkimyksissä ja asenteissa. Ihmissuhteet ovat kulminaatiopiste tehtyihin asioihin. Sielut kasvavat toistensa vaikutuspiireissä oman vapaantahtonsa alaisuudessa. Jokainen valitsee jokaisena hetkenä ja saa seuraukset koettaviksi, joko tässä elämässä tai seuraavissa. Karman laki on sitova, koska se on Jumalasta. Ihminen on siten aina, jokaisella tasolla, Jumalallisen lain vaikutuspiirissä. Tietoisuus voi kasvaa vastuun ymmärtämisen kautta. Syyn ja seurauksen tajuaminen avaa henkistä väylää elämän mysteerien käsittelemiseen. Ihmisen järki ei voi sanoittaa taivallisia henkisiä vaikutavuuksia, koska ihminen ei näe kokonaisuutta. Ihminen näkee sen, mitä haluaa nähdä, koska näkeminen/ymmärtäminen, ovat henkistymisen mittareita.

Kysymyksen esittäjän elämä on täynnä menneiden elämien syy- seuraus suhteita. Vanha sielu, joka on ottanut hoitaakseen valtavan tehtävän ilmenee tässä. On muistutettava, että henkitasolla, ennen syntymää tähän elämään, on suunniteltu käsikirjoitus, yhdessä usean sielun kanssa. Kevennykseksi voisi lausahtaa, että mitä useampi keittäjä, sen sakeampi keitos eli elämä. 

Kiteyttämällä tämän monipolvisen ja vaikuttavan asian, kyse on rakkaudesta. Yritä nähdä tilanne/elämä uudesta perspektiivistä. Mene alkuun ja kuvittele eteesi yksi lanka. Lanka jakaantuu säikeisiin ja laajenee aina vain uusiin säikeisiin. Säikeet kuvaavat sielua tai ihmistä, siinä missä olet nyt. Säikeet risteilevät ja tekevät solmuja. Solmut ovat niitä kohtia, joissa sielut/ihmiset, ovat toimineet rakkaudettomasti toisiaan ja itseään kohtaan. Nyt tarkista uudestaan, kuinka monta solmua kykenet tunnistamaan niissä suhteissa, joiden keskiössä olet? Kuinka monta selvää ja sujuvaa lankaa on tietoisuudessasi? Tarkista, mikä solmu on kaikkista suurin ja sitovin? Mitkä ovat löysiä ja helposti selvitettävissä? Anna säikeille niiden ihmisten nimet, jotka kuuluvat elämääsi. Nimeä solmut, mitä on tapahtunut ja miksi solmu vain kiristyy ja kasvaa? Väritä säikeet niillä väreillä, mitkä kuvastavat kutakin ihmistä. Sointuvatko sävyt keskenään vain ovatko ne riitasoinnussa? 

Olet tämän solmuvyyhden keskiössä, koska moni läheisesi on riippuvainen sinusta ja sinä heistä. Kaikilla teillä on vastuu asioista, sekä niiden hoitamisesta. Jokainen elää omaa sielunsuunnitelmaansa läpi ja tämä vaihe voi vapauttaa monia, mutta myöskin sitoa entistä tiukempaan. Mitä sinä voit? Mikä on sinun henkinen läksysi? Mitä olet opettelemassa?

Rehellisyys on sielun hyve. Hyveellinen sielu tekee parhaansa itsensä ja muiden suhteen. Hyveellinen sielu ymmärtää vastuun merkityksen ja tekee kaikkensa totuuden esille tulon eteen. Kokemukset, joissa olet ollut jo pitkään ja tulet olemaan edelleen, liittyy tähän oppiläksyyn. Jotta totuus asioiden todellisesta laidasta tulisi esiin. Jotta kaikki osalliset sielut oppisivat valitsemaan totuuden. 

Totuus on avoimuutta. Rohkeutta ilmaista sen, minkä tuntee todeksi. Olkoonkin, että joku ei sitä kykene hyväksymään. Totuus on rakkauden ilmentämistä, koska Jumalallinen laki on rakkaus. Rakkaus on valo, joka läpäisee kaiken. Paraneminen mahdollistuu rakkaudessa.  Paraneminen tarkoittaa oman itsen hyväksymistä ja anteeksiantamista. Vasta itsen hyväksymisen jälkeen alkaa todellinen henkistyminen. Niin kauan ja pitkään ihminen kerää oppiläksyjä, kun hän kieltää rakkauden eli Jumalan olemassa olemisen. Kysyjä on siinä tilanteessa, että totuus tai sen puute, tulee osaksi arkea. Miten suhtautua totuuteen, jotta avautuminen henkiseen kasvuun alkaisi?  Miten suhtautua lähimmäisiin, jotka elävät valheellisessa ja ei totuudellisessa tilassa? Tässä kohtaa valhe ja totuus ottavat mittaa. Pimeys ja valo ovat vastakkain. Kumman puolelle käännyt? Kumpaa pidät yllä?
Kysymys, jonka vastausta kannattaa harkita tarkkaan ja muistaa, että seuraukset tulevat omalle kohdalle.

Paraneminen on aina henkinen prosessi. Riippuvuudet viittaavat haavoittuneeseen sieluun, joka etsii etsimästä päästyään toisten hyväksyntää. Virheellinen aie antaa vääristyneen kuvan tai tilanteen. Virhe tuottaa tuskaa. Tuska tuottaa tarpeen korjata suuntaa. Kyse on sielun pyrkimyksistä vapautua vahigollisista suhteista. Vahingollinen suhde voi johtaa umpikujaan, josta seuraa aina vain enemmän selvitettäviä asioita. Jälleensyntymistä yhä uudelleen ja uudelleen, niin kauan kunnes on valmis rakastamaan itseään niin paljon, että vapauttaa myös vinoutuneen sielun kokemaan omaa aikaansaannostaan itsenään. Ei toisten kautta, vaan suoraan omaan itseen kohdistuvina tapahtumina.  

Jokainen ihminen elää itseään ulos maailmaan. Vaikka parisuhde tai vanhempi lapsi suhde on elämän keskiössä, jokainen toteuttaa omaa itseään. Täydellinen rakkaussuhde ja sitoutuminen yhteiseen elämään on kunniallinen haave, mutta tapahtuu hyvin harvoin. Syystä, että kaikki olemme keskenkasvuisia ja tarvitsemme kokemuksia. Keskenkasvuinen ihminen haluaa ripustautua toiseen, koska elämä on kuvitteellisesti helpompaa kaksin. On suhteita, jotka haastavat ja pakottavat ihmistä katsomaan itseään. Jos aina ennen on vain ollut kiinnittyneenä muihin, niin nyt on aika kääntää katse omaan tilaan. Rakastaa itsensä ehjäksi ja sen jälkeen kykenee auttamaan muita. Kuinka pitkän aikaa ihminen tarvitsee aikaa tähän prosessiin, riippu monista eri tekijöistä. Mitä enemmän haavoja, sen suuremmista kokemuksista on kysymys. Armollisuus itseä kohtaan on hyvä alku. Kaikkea ei pidä alkaa selvittämään, koska voimavarat eivät kertakaikkiaan riitä. Oman itsen rajaaminen ja suojaaminen, on joskus aivan välttämätöntä. Energiapyörteiden keskiössä ei kykene hahmottamaan tärkeysjärjestystä. Mikä sekasotku siitä syntyykään? 

Vanha vitsi " Sen sopan, minkä olet yhdessä läheistesi kanssa keitelleet, on tulut nyt syötävään tilaan." Sinun ei kuulu niellä yhdenkään muun soppaa, koska omassasikin on aivan kyllin. Vedä siis itsesi ja energiasi ulos niin pitkäksi aikaa, että alat hahmottaa kuka oikeastaan olet. Mikäli vain kykenet pitämään ailahtelevat tunteesi ja dramatiikan taipumuksesi aisoissa. Jokainen vastaa omista teoistaan omaan elämäänsä. Älä lisää omaa tuskaasi asettautumalla tuomarin asemaan. Väärinkohdelluksi joutuminen haastaa sinut. Jeesus opettaa: Kuka teistä on se, joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven. On viisautta ottaa oikeansuuntaisia askeleita, kuin mennä taistelutantereelle alastomana.

Päästä läheisesi irti. Irtaudu hänestä ja teet suuren rakkaudellisen palveluksen itsellesi ja hänelle. Tätä on sinun vaikea uskoa, mutta elämän laki on paradoksi. Vapautuessasi itseksesi tulet antamaan anteeksi kaikille ja kaikelle. Samalla kaikki epäselvyydet tulevat esiin. Kaikki valheet ja vääryydet putkahtavat puhdistumisen prosessiin. Niin kauan kun ne kätketään, ongelmat vain kasvavat. Eikö nyt ole se aika, että valo pääsee läpi pimmeimmästäkin kohtaa. Ole sinä valon kanava. Uskalla muuttaa toimintaasi ja tulet huomaamaan, että asiat järjestyvät parhaimalla tavalla. Muista, että et koskaan ole yksin. Tuskassa ja vaikeuksissa rypemisen aika on ohi, jos kykenet valitsemaan rakkauden. Vapauta itsesi ja muutkin tulevat vapautumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti