sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kaikella on seltyksensä. mutta ymmärrys ei aina riitä

Rakas kysyjä ja kaikki te, jotka luette näitä sanoja, haluamme tervehtiä teitä suurta iloa ja luottavaisuutta kuvaavalla tavalla. Kerromme tässä kirjoituksessa asioista, joiden merkitys on laaja ja moniulotteinen. Moniulotteisuus tarkoittaa sitä, että jokainen lukija on omassa olemisen tilassaan, omalla ulottuvuuden linjalla omaan ymmmärrykseensä nähden. Sama kokemus, asia tai ilmiö voi näyttäytyä jokaiselle vähän eritavalla, vaikkakin tutkinnan alla on yksi ja sama asia. Kauneus ja ymmärrys on kokijan silmissä, sielussa ja ymmärryksessä. Elämän runsaus tarkoittaa sitä. Kaikki kokemukset ja kohtalot värittyvät ihnisen tietoisuudentilan mukaan. Se selittää sen, miten samassa tilanteessa olevat kertovat, aivan erin tyyppisiä asioita. Lisäksi on luonne, mielikuvitus, uskomukset, asenne jne. Kaikki ne vaikuttavat loppupäätelmään, vaikka itse tapahtumalla, on aivan tietty tarkoituksensa. Voitte vain kuvitella, miten vastuullista on kertoa asioista juuri sillä tavalla, että lukija voi käsitellä asiaa omasta ymmärryksestään päin? Kaikki ovat omalla tavallaan oikeassa, vaikkakin tarkoitus voi olla aivan muuta. Jumalallinen tarkoitus on ikuinen totuus, oikeudenmukaisuus ja pysyvyys. Ihmiset tulkitsevat elämänsä kokemuksia omasta ymmärryksestään päin, sillä volyymlla, minkä on saanut hallintaansa. Sen yli menevät asiat muuttuvat utopioiksi, kuvitelmiksi, peloiksi tai jokskin yli-inhimillisiksi ja käsittämättömiksi asioiksi. Kuitenkin kaikki asiat ovat täydellisesti järjestyksssä, koska Jumalalallinen todellisuus, on aina sopusoinnussa, suhteessa kaikkeen.

Ihmisen henkinen tietoisuus värittyy sen mukaan, minkälaisen kasvatuksen hän on saanut. Miten häntä on kasvatettu, ehdollistettu ja missä kulttuurissa hän on kavanut. Ympäröivä maailma ihmisineen vaikuttaa aina yksilöön. Kun henkilökohtaisia kokemuksia arvioidaan ulkoapäin, arvioija ei voi välttämättä saada, mitään käsitystä, toisen ihmisen kokemuksesta. Tämä on tärkeää, koska ihmiset arvottavat toisia ihmisiä koulutuksen ja arvostuksen kautta. Esimerkkinä voisi käyttää ihmistä, joka kertoo papaille, lääkärille, opettajalle yms. kokemuksestaan, jossa on hengellistä tai muutoin yliymmärryksen menevää tietoa. Ongelma tulee siitä, että ihmisen kuvitelma asiantuntijan kaikkitietoisuudesta jättää kokijan automaattisesti alisteiseen asemaan. Asiantuntijana itseään pitävä olettaa ja uskoo voivansa selvittää asian kuin asian omista lähtökohdistaan päin. Kuitenkin ilmiö, mistä puhutaan, on täysin vieras ja outo ja tulee niin ollen mitätöidyksi. Tästä johtuu se, että yhteisöt eivät tuo esille omia kokemuksiaan, vaan jättävät ne omaan tietoonsa. Henkisen kasvun etenemättömyys johtuu suoraan tästä todelliuudesta. Tekniikka ja rationaalinen maailma on niitä alueita, joissa ihmiset operoivat, koska ne perustuvat materialliseen todellisuuteen ja niihin päästään käsiksi matematiikan keinoin. Kaikki muu voidaan jättää huomiotta, koska epävarmuus oikeellisuudesta on liian suuri ja naurunalaiseksi joutuminen ilmeistä. Tällä hetkellä ihmiset ovat saavuttamassa yleisesti sen pisteen, että henkiset lainalaisuudet tulevat ensimmäisenä ja vasta sitten materiaaliset todellisuudet.

Selvitämme nyt niitä kokemuksia, joista alkuun kysyttiin. Ihminen kokee elämäänsä omista lähtökohdista päin. Kysyjä on käynyt läpi kasvussaan monia tasoja ja on nyt siirtymässä ns. avarammille ulottuvuuksille. Aina, kun henki läpäisee aineellisen muodon, tapahtuu kasapäin ilmiöitä, joita on kovin vaikea yhtä äkkiä selittää tai tehdä ymmärrettäviksi. Jos ajattelette muutoksia esimerkiksi teitokoneessanne tai missä tahansa sähkölaitteessa. Virta eli energia johdetaan koneeseen ja kone käyttää saamansa energian tiettyyn ohjelmaan tai toimintaan. Mitä tapahtuu, jos energia onkin korkeampaa tai aktiivisempaa kuin aiemmin? Kone reagoi välittömästi, se menee joko jumiin tai palaa poroksi. Koneessa täytyy tehdä muutoksia, jotta se kykenee toimimaan odotusten tai ohjelmointien mukaan. Samalla tavalla, kun ihminen tulee tietoisemmaksi energioista, mutta jos keho ja sen hermojärjestelmä ei ole vastaavuus tilassa, keho reagoi erilailla. Näissä kokemuksissa on kyse juuri tässä. Tämän tilan energiat ovat eri taajuudella, kuin toisaalla. Ihmisen tullessa tähän tilaan ja joutuessa erityyppisiin energioihin, keho alkaa automaattisesti hakemaan oikeaa taajuutta. Se toimii eritavalla, reagoi toisin ja tuottaa myös tuntemuksia. Onneksi ihminen, joka kokee tätä, on jo tietoisesti virittynyt, koska energian muutos on huomattava ja jos tietoisuutta ei olisi, niin seurauksena voisi olla lääkäriin lähtö. Se ei kuitenkaan selvennä mitään, koska lääketieteellä ei edelleenkään ole käsityksiä energioiden laadusta ja vaikuttavuuksista ihmiseen.

On nyt tärkeää hyödyntää tämä kokemus. Meditaatio ja hiljentyminen tasoittavat tätä henkistä energia piikkiä. Kokijan saama hyöty tästä on hyvin huomattava, mutta sen vieminen toisaalle vaatii itsekuria ja pyrkimystä siihen. Vallitseva tila ei muutu muutoin kuin muuttamalla omaa asennetta ja ajatuksien sisältöjä. Paluu takaisin alempiin energioihin eli tarkoitamme henkisestä sfääristä materialistisempaan tasoon aiheuttaa samansuuntaisia kokemuksia, mutta kielteisempään suuntaan. Keho voi oireilla kivulla ja mieli masennuksella tai ahdistuneisuudella. Miten voit viedä osan tätä henkistä sfääriä kotiisi? Siitä tässä on kysymys.

Haluamme vielä selventää muutamia yleismaailmallisia tapahtumia, jotka liittyvät pääsiäiseen. Kristityt palaavat Jeesuksen ristin äärelle ja historian kautta rakennetut perinteet elävöitetään. On äärimmäisen tärkeää nähdä näissä perinteissä myös se piirre, mistä alussa puhuimme. Jumalallinen tarkoitus on ollut ja on edelleen salattua suurelta osalta ihmisiä. Ihminen ei ole henkisessä kasvussaan edennyt sille tasolle, että hän voisi sanoa ymmärtävänsä historiallisia tapahtumia muutoin kuin uskomuksien kautta. Muistutamme, että uskomukset ovat tiettyjen auktoriteettien luomia selityksiä. Selityksissä voi olla hitunen totuutta, mutta ei yhtään sen enempää. Emme halua romahduttaa tai tuoda eteenne sellaista tietoa, joka murentaisi teitä. Tarkoitushan on, että kaikki kasvavat siinä mitassa mihin kykenevät. Toiset eivät halua edetä, vaan pitävät mieluummin kiinni omista uskomuksistaan, koska uuden tiedon omaksuminen olisi liian erilaista, liian mahdottomuutta ja pelottavaa. Eli Jumala rakastaa luotujaan ehdoitta, koska Hän on rakkaus. Hän sallii lapsiensa kasvavan omalla tavallaan mutta jossakin kohtaa elämä tuo eteen perustavaalaatua olevia kokemuksia, joissa Jumalan rakkaus haastaa ihmistä kasvuun. Mahdottomuuksilta tuntuvat tilanteet, suuret muutokset, äkkinäiset menetykset, turvallisuuden tunteiden horjumiset jne. ovat niitä kokemuksia, joissa ihmiselle avautuu mahdollisuus valita toisin. Se valitseeko ihminen toisin on ihmisen itsessään tapahtuva valinta. Jumala ei puutu siihen, koska kasvua ei voi pakottaa tapahtuvaksi. On toki niin, että kovat kokemukset voivat aina vain lisääntyä ja vaikeudet voivat vain kasaantua. Mitä tekee ihminen? Syyttää kohtaloa, syyttää itseä, syyttää muita ja odottaa ihmettä tapahtuvaksi, mutta ei suostu tekemään parannusta. Parannuksen tekeminen tarkoittaa omien asenteiden ja ajatuksien muuttamista elämän eli Jumalan myönteisiksi. Ihminen voi kärsiä kärsimästä päästyäänkin, mutta ei halua muuttaa omaa uskomustaan.

Pääsiäisen ilo sanoma, tarkoittaa materialismista vapautumista. Ihminen on Jumalan luomus, Jeesus on Kristus eli vapahtaja, joka näyttää tien henkisyyteen. Ihmiset surmasivat Jeesuksen ruumiin, mutta Kristuksen henki nousi ylös. Mikä henkinen mysteeri tässä on? Se, että ihminen omaa sielun ja henkistyessään nousee aineen kahleista ylös, taivaaseen eli henkimaailmaan, joka on Jumalan todellisuuden tunnustamista ja tunnistamista. Ruumis kokee kuoleman ja muuttuu maaksi, koska on maasta luotu. Henki on Jumalsta ja lopulta lukemattomien kasvukokemusten läpäisemänä, sielu tulee tietoisesti tietoiseksi omasta olemuksestaan. Tämä selittää sen, miksi ihmisellä on lukuisia kokemuksia elämästä, eri kehoissa ja eri kohtaloissa.

Jeesus opettaa Kristuksen opin. Kristus on ihmisten henkisesti ylevöitynyt elämän mestari. Kristus ei palvo ristillä ristiinnaulittua Jeesuksen ruumista vaan elämää ja sitä, että jokaisella luodulla on sama matka. Ruumiit ovat kuolleita, mutta henki on elävä. On avattava luutunut käsitys siitä, että Jeesuksen kuolema antaisi jollekin vapaamatkustajan menolipun suoraan taivaaseen, sen vuoksi että hän uskottelee olevansa etuoikeutettu. Miten Jumalallinen rakkaus ja anteeksianto sekä kaiken ylittävä oikeudenmukaisuus toteutuisi tässä? On erotettava tosi ja utopia. Ihminen vastaa elämästään itselleen ja Jumalalliselle oikeudenmukaisuudelle. Katuva ja syntinen ihminen voi tehdä parannuksen tämän hetkiseen tapaansa toimia ja se tarkoittaa sitä, että hän suostuu ottamaan kaiken vastuun itsestään ja omista teoistaan. Hän opettelee antamaan anteeksi, olemaan kiitollinen, jopa kärsmyksestään, koska hän ymmärtää hyvittävänsä omia tekojaan suhteessa toisiin ja omaan elämäänsä. Hän rukoilee ja pyytää tukea, että hän kestäisi henkisesti koettelemukset ja että hän kykenisi toimimaan oikein tästä eteenpäin. Ettei hän enään lisäisi hankaluuksia ja kärsimyksiä kenellekkään, ei itselle eikä toisille. Tämä on Jumalallinen laki.

Me siunaamme kaikkia teitä. Toivomme, että antamamme tieto avaa lukittuja mieliä ja sydämiä. Tärkeintä on elää meneillään olevaa elämää hyväntekeväisyyden ja rakkaudellisuuden ilmapiirissä. Emme vaadi emmekä kerskaa, koska tiedämme ja tunnemme ihmisenä olemisen vaikeudet. Haluamme lohduttaen muistuttaa teitä siitä, että jokainen on juuri siinä tilanteessa, mihin on itsensä saattanut omien pyrkimystensä ja uskomuksiensa kautta. Henkinen murros koskettaa koko ihmiskuntaa, mutta myös henkivaltoja. Olemme suuren muutoksen pyörteissä ja suunta on kohti ylevöitymistä. Sytytä siis kynttiläsi ja pidä se palamassa. Sielusi valo loistaa ja valaisee. Se voi olla juuri se maamerkki, jota joku lähelläsi oleva, pelokas ja uskomuksiensa vallassa elävä lähimmäinen kaipaa. Ole sinä se valon kantaja, josta Jeesus Kristus opetuksissaan niin usein mainitsee. Sielusi loistaa ja se on hyvä. Jää rakkaudelliseen huolenpitoon ja kiitä Luoja Jumalaasi kaikesta, mitä elämässäsi juuri nyt ilmenee. Tee asioita, jotka tunnet merkittäviksi. Lepää silloin, kun on sen aika. Rukoile ja meditoi aina,  kun se on mahdollista, sillä juuri siinä saat tarvitsemaasi henkistä voimaa.

Pääsiäinen on ilon ja elämän juhla. Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti