torstai 27. marraskuuta 2014

Oikeudesta hyvään elämään

On esitetty vakavamielinen kysymys oikeudesta hyvään elämään ja oikeuteen elää ja ilmaista itseään. Kysymyksen taustalla on mittasuhteiltaan laaja, vaikea ja hyvin haastava asiakokonaisuus, josta ei puutu "vauhtia ja vaarallisia tilanteita". Haluamme korostaa tässä kylläkin, vaikeassa tilanteessa, suhtautumisen tapaa. Asiassa mukana olevien on kyettävä rauhoittamaan tunnekehon purkaukset. Ne eivät auta ketään.

Oikeus on ihmiselle, ihmisten antama lupa, toimia maailmassa. Oikeutta valvotaan ihmisten toimesta ja kun asiat menevät, syystä tai toisesta, hallitsemattomiksi, niin ihmiset joiden tehtävänä on vartioida oikeuden tapahtumista, joutuvat suurien haasteiden eteen. Puolueettomuus ja neutraalina oleminen vaatii korkeaa moraalia ja henkistä voimaa. Ihminen on inhimillinen olento, joka hakeutuu samanmielisten seuraan, koska kaipaa tukea mielikuvalleen tai mielipiteelleen. Tässä on yksi suurin ongelma, kun samanmieliset alkavat hoitaa asioita yhdessä. Heille voi käydä niin, että neutraalius ja puolueettomus kärsii. Jostakin tehdään syyllinen ja toisesta syytön, olkoonkin, että heidän tehtävänään ei ole syyllistää ketään, vaan hoitaa meneillään olevaa asiaa. Ihmiset, jotka tekevät työnsä puolesta asioita, joissa vaakakupissa on ihmisen elämä tai useamman ihmisen elämä, ovat hakeutuneet tekemään kyseistä työtä. Olkoonkin, että on myös niitä, jotka ovat ajatuneet kyseisiin töihin "sattumalta", kunhan ovat saaneet henkensä pitimiksi palkallista työtä. Heillä ei ole tarvittavaa kokemusta, ei koulutusta eikä näköalaa koko asiaan ja sen ulottuvuuksiin. He tekevät sen, minkä päättelevät olevan oikein tai parhaaksi asianosaisille. Nämä työntekijät voivat aiheuttaa tietämättömyyttään ssurta vahinkoa, koska heihin voi vaikuttaa ulkoapäin. He muodostavat pian mielipide / toiminta tapa ryhmän, joka alkavat myötäillä asiaan liittyvää, tarpeeksi voimakasta tai uhkaavaa henkilöä. On helpompaa olla samaa mieltä, kuin asettautua poikkiteloin henkilön kanssa, joka on esityksessään varma ja kykenee osoittamaan dokumentteja tai todisteita, toisen osapuolen väärintoimimisesta.

Itse asia, minkä takia tilanteeseen on päädytty, hukkuu oikeassa olemisen todisteluun. Ei puhuta enää kenenkään parhaasta, vaan siitä, kuka on oikeassa kuka väärässä. Ottaen huomioon kyseisen tilanteen, ne jotka on tuomittu, näiden yhteenliittyvien ihmisten toimesta, ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa. He eivät saa alkaa uskomaan muuta, kuin sitä totta, mikä on tapahtunut. Tässä on kyseessä paljon laajempi ja ulottuvuuksiltaan valtava asiakokonaisuus. Totuudessa pysyminen, ei omien tuntemuksien tai mielialojen, mukaan eläminen, vaan ja ainoastaan, mikä on totta ja miksi tässä tilanteessa ollaan. Oikeus ei tapahdu "minusta tuntuu" perustelujen kautta, vaan totuuden, mikä kestää kaikenlaiset vääräennökset tai hyökkäykset. Yksilöity, selkeä sanainen totuus.

Ei tarvita menneisyyteen palaamista. Ei sitä kuka on sanonut ja mitä on sanonut. Ei miltä nyt tuntuu, vaan se, miten tästä päästään eteenpäin, että itse asia tulee hoidetuksi oikein, niiden ihmisten kannalta kenestä tässä on oikeasti kyse.

Heistä tässä on kysymys. Heidän elämästään ja selviytymisestään. Jos ihmiset ja organisaatiot ihmisineen ovat hukanneet kyvyn hoitaa tehtäviään oikein, on tuotava se asia esille, että nyt asiaan on saatava ratkaisu, joka rauhoittaa asianosaisten elämän ja turvaa elämän jatkumisen kaikilla mahdollisilla keinoilla ja tavoilla.

On noustava asian yläpuolelle ja nähtävä kokonaisuus, siinä määrin, kuin se on mahdollista. Tässä asiassa, ne jotka ovat hoitaneet asiaa työnsä tai sukulaisuus ym. suhteen kautta, eivät kykene nousemaan asian yläpuolelle, koska itse prosessi on heidän synnyttämänsä. Kokemukset herättävät  paljon tunteita, että totuus hukkuu niihin. Siksi on tärkeää, että ääneen pääsevät ne, jotka kykenevät tuomaan asiaan selvyyttä ja näköalaa.

Henkimaailmassa oikeus tapahtuu sataprosenttisesti, koska Jumalan lait ovat ikuisia ja täydellisen oikeudenmukaisia. Täällä ei tunneta tulkintaa vaan ainoastaan totuus. Valo, joka säteilee taivaalliesta lähteestä ei valitse kohdettaan vaan valo läpäisee kaiken. Se kykeneekö ihminen kokemaan valoa ja sen parantavaa vaikutusta, riippuu hänen elämänsä tasosta. On muistettava, että jokainen valitsee puolensa vapaan tahtonsa kautta. Ne jotka valehtelevat tai tekevät asioita itsekkyyttään tai pahansuopaisuuttaan, eivät kykene tulemaan valoon ennen kuin sovittavat tekemänsä vääryydet. Ne, jotka tuntevat Jumalan, kylpevät Jumalallisessa valossa, olkoonkin, että maalliset asiat asianhoitajineen ja asianosaisineen yrittävät vetää heitä lokaan. He eivät onnistu aikeissaan, koska valo voittaa aina. Ennemmin tai myöhemmin virheet tulevat korjatuiksi Jumalallisessa oikeudessa.

Levollisuus ja usko hyvään antavat voimaa toimia oikein. Totuudessa pysyminen ilman sana- käänteitä antaa vakuutuksen oikeuden tuomareille. Mitään enempää ei tarvitse todistaa, kuin sitä, että
 asia on saatettava päätökseen niin, että tilanne rauhoittuu. Oikeus päättäköön miten, siitä ei tarvitse olla huolissaan, koska heillä on tehtävänään ratkaista se asia.

Rukoilkaa ja rauhoittakaa mielenne. Uskokaa taivaalliseen Jumalaan ja hänen hyvään henkimaailmaansa. Me näemme tältä tasolta koko asian syy seuraus perspektiivistä. Meidän on mahdotonta kuvata teille sitä, mistä kaikesta tässä on kyse ja mihin tämä johtaa, laajemmassa mielessä, kuin yksittäisten asianosaisten kannalta. Sen voimme asnoa, että tämä asiakokonaisuus tulee puhkaisemaan eräänlaisen negatiivisen kuplan, jota on pidetty yllä materialististen arvojen kautta. Kyse on todellakin laajasta asiasta, että se selviää teille vasta myöhemmin. Ei ole sattumaa ketkä tulevat todistajiksi, koska todistajina ovat he, joille on luotettu tämän asian tosiasiallisten puolien esilletuominen.

Jääkää rauhaan ja muistakaa valmistautua. Olemme kanssanne ja se antakoon teille tarvitsemanne rohkeuden, vakauden ja uskottavuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti