lauantai 25. helmikuuta 2017

Suru on ilon sisar

Rakas lukija, surusi merkitsee loppuunsaattamista. Tiedät että jotakin tärkeää muuttuu ja sinun elämäsi ei voi palata tuttuihin uomiinsa. Näe ja ymmärrä. että seisovat vedet liettävät ja ummehtuva vesi ei voi kimaltaa. Se vetää puoleensa valoa, mutta se ei voi heijastaa sitä. Miksi kaipaisit siihen olemattomaan tilaan? Se ei ole sinua varten. Olet eräässä käänteessä kulkenut sivuun ja alkanut pitää totena sitä, mikä sitä ei ole. Huomaa, kuinka luovuus toimii. Luot aina todellisuutesi, olipa se suunnitelmasi tai ei. Olet vaikutuksille altis ja herkkä. Vikasuunnat ja kompuroinnit liittyvät kasvuusi, että kykenet pitämään puolesi. Sinun aikasi on nyt. Juuri nyt elämä raottaa verhoja, joiden takana paistaa  kirkas aurinko.

Varjot ovat yhä hiljaisessa huoneessa. Tunnistat niiden raskaan läsnäolon. Käännä huomio toisaalle. Toki voit jäädä istuskelemaan siihen missä olet, mutta tiedä että lähteminen vaikeutuu vaikeutumistaan. On hetkiä, joissa energiat yhdistyvät ja mahdollistavat liikkumisen. Liikkuminen on kasvua ja edistymistä.

Itket menneisyyttä vaikka sinun tulisi onnitella itseäsi selviytymisestä. Niinä pitkinä öinä, kun valvoit ja mietit elämääsi, et huomannut kuinka taivaalla tähdet säkenöivät ja meteoriitit kiisivät kilpaa halki taivaankannen. Tuijotit näkemättömin silmin, uppouduit mustiin virtoihin, joista elämä oli kaikonnut. Ehkä tarvitsit tuon pimeän kokemuksen havahtumiseesi. Jokin liikahti sinussa vaikka et itse sitä havainnut. Me näimme himmeän valon, kuin pienen kynttilän liekin lepatuksen äärettömyydessä. Voitko ajatella, että juuri pimeimmässä tilassa valosi syttyi?

Surulla on erityinen tehtävä, koska se muistuttaa elämästä. Haavoittuneena läpäisevyytesi kasvaa ja kaikki tuntuu todellisemmalta kuin koskaan ennen. Suru murentaa kovimmankin haarniskan ja siihen kuluu suunnattomasti aikaa. Aika on kuitenkin surevalle armollinen, koska vuodet muuttavat kivun kokemuksen kiitollisuudeksi. Kiitollisuus on jalo tunne, joka tuo esiin elämän kauneuden. Valo voittaa varjot ja nyt olet keskellä elämäsi kehää. Tämä on sinun hetkesi ja tilasi todentaa itseäsi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti