torstai 17. joulukuuta 2015

Jännitteet laukaisevat paniikin

Tervehdimme sinua kysymyksen asettaja ja myöskin teitä, jotka luette näitä rivejä. Maailmankaikkeudessa tapahtuu suuria muutoksia ja ne kaikki vaikuttavat suoraan mös ihmiskuntaan ja ihmisyksilöihin. Muutoprosessien kuvaaminen ymmärrettävällä tavalla vaatisi kokonaisen kirjaston kirjoittamista, ja sittenkin osa tapahtumista jäisi ymmärryksen ulottumattomiin.

Haluamme valaista meneillään olevien prosessien vaikuttavuuksia ihmisen kannalta. Mistä tässä on kysymys? Ihmisen elämä, siis tässä elämässä, on monien elettejyen elämien summa. Kaikki kokemuksien ja muistojen aihiot ovat henkilön ulottuvilla ja mukana. Sielu on se kehityksen ja kasvun alainen, se asuttaa kehoa joka parahaiten vastaa sielun kasvuvaateisiin, Ihminen itsessään ei kykene näkemään kaikkea, koska hänen aistinsa toimivat suppemmilla taajuuksilla. Ihmisen kokemus on seurausta jostakin. Mitään ei synny syyttä vaan kaikessa on Jumalallinen tarkoitus. Kaikki ovat Jumalan lain alaisuudessa ja sen suhteen ei voi olla poikkeuksia.

Miten ihminen on elämänsä elänyt ja mihin huomionsa kiinnittänyt, näkyy jokaisen persoonan arjessa. Vaikeudet ovat merkkejä kasvamisen ja laajenemisen tarpeesta, On aika mennä eteenpäin, aloittaa uusi vaihe elämänkoulussa. Uuden vaiheen alkamista ennen vanhan on väistyttävä ihmisen itsensä toimesta. Elämänkielteisyyden on muututtava elämänmyönteisyydeksi. Ihminen ei etene, jos haraa vastaan, eikä suostu muuttamaan näkemyksiään tai asenteitaan. Sanotaan, että vastavirtaan uiminen vie viimeisetkin voimanrippeet ja ihminen painuu pohjaan, Samalla tavalla elämänvirran vastarannankiiski tekee suurimman vahingon itselleen.

Myönteinen suhtautuminen on avain etenemiseen olkoompa kyse mistä tahansa tilanteesta. Vaikeuksien keskellä kannattaa odottaa suotuisempia aikoja eikä ryhtyä mittaviin vastustusoperaatioihin. Kun asiat eivät kerran ota sujuakseen niin suuntaa huomio toisaalle ja kohta muutos tapahtuu huomaamatta tai ainakin vähemmällä ponnistelulla.

Ihminen on itselleen kaikkin haastavin vastus, koska uuden oppiminen kääntää  turvalliseksi koetun mallin päälaelleen. Konrolloiva mieli toimii alitajuisten virtauksien työmiehenä ja kun häiriötila todentuu,  paniikki voi iskeä missä ja millätavoin tahansa. Paniikki on suunnattoman pelon loppuhuipennus ja energiatasot heittävät kuperkeikkaa. Hengitys salpautuu ja seurauksena voi olla jopa sydänkohtausta muistuttava tila. Pelko muhii ihmisen soluissa ja on hyvin helposti aktivoitavissa. Ihminen itse ei ehkä tiedosta olevansa seurauksien aikaansaaja vaan hän etsii syytä toisaalta. Kuitenkin alkulähde on ihmisen sisäisyydessä ja se jatkuu ulkoiseen elämään, tehden elämästä vaikeaa ja vaivalloista.

Mitä sitten pitäisi tehdä?
Oikeastaan tekeminen ei ratkaise syntynyttä tilannetta. Tekeminen voi lisätä ahdistuneisuutta ja sitä kautta pelko vain lisääntyy. Luottamuksen rakentamisen voi aloittaa tunnistamalla tosiasiat. Nimeämällä ne vallitseviksi ja ymmärryksen käyttäminen on enemmän kuin sallittua. On käsitettävä, että tuntemukset johtuvat kuormituksesta hermostossa ja hermosto taas reagoi jatkuvaan tarkkailuun ja kontrollointiin. Kierre voi olla todella tuskallinen ja uuvuttava. Kierteen voi katkaista opettelemalla rentoutumaan puuhaamalla jotakin mieluista. Oman itsen kuunteleminen ja tuntemuksian kertaaminen vain pahentaa tilannetta. Huomion suuntaaminen ja keskittyminen vievät ajatukset pois itsestä. Oman itsen ympärillä pyöriminen ja pelko ovat mahdollisimman huono yhtälö. Kysyjän kohdalla kyse on myös ikääntymiseen liittyvistä asioiosta. Oman elämän taipaleen kertaaminen voi aiheuttaa lisähuolta, koska ihminen luonnostaan pohtii, että onko elämässään onnistunut vai onko elämä kulunut toisten tahdissa, oman sävelkulun jäädessä vain aavistuksi taustalle.

Kysyjän tulisi päästää itsensä vapaaksi kaikista pakotetuista rutiineista. Hänelle teksi hyvää matkustaa jonnekkin mielenkiintoiseen paikkaan, jossa hänen mielenkiintonsa siirtyisi itsestä toisaalle. Sisöiset rytmit normalisoituvat, uni tulee ajallaan ja elämän rytmiin tulee myönteinen muutos. Pienet ahtaat ympyrät ja rutiinit tulisi murtaa. Saada uudistuminen käyntiin ja huomata, että niistä selviää vaivattomasti. Pelko estää elämästä ja ihminen näivettyy kesken kukkeimman elämän. Vanheneminen on luonnollista ja ikääntyessään ihminen voi käyttää huikeita elämänkokemuksiaan myös itsen ja muiden avittamiseen.

Prosessi etenee, kun sille antaa sen tilan, mitä se vaatii. Älä pohdi miksi vaan suuntaa huomio elämään. Nyt olet tässä vaiheessa ja kaikki on hyvässä järjestyksessä. Anna hermojen rentoutua. Salli itsellesi aivan oma rytmi tässä vaiheessa. Tulet huomaamaan vähitellen, että elämä helpottuu ja pelko väistyy. Ole turvallisella mielellä. Mitään sellaista ei tapahdu, mitä ei ole tarkoitettu. Olet selvinnyt tänne asti ja selviät jatkossakin, kun annat itsellesi luvan tehdä niin. Sinä luot oman elämäsi ajattelun ja toiveiden kautta. Poukkoileva ja paniikki on seurausta poukkoilevista ja pelon sokaisemista ajatuksista.

Elämäsi matkoilla olet kokenut kovia, niin kuin kuka tahansa. Älä anna menneisyyden kauhujen saada sinua tämän enempää pois tolaltasi. Rukoile ohjausta oppailtasi, jotka ovat sinua varten. Heillä on lupa helpottaa oloasi, mutta sinun on tahdottava parannusta.
Sinä olet siinäkin asiassa keskeisellä paikalla. Maailmankaikkeuden murros koskettaa kaikkia ja kun selvität välisi itsesi kanssa olet vapaa siirtymään uusiin energioihin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti